Bära & vila

Leta efter säkra bärselar och bärsjalar för mysiga stunder med din baby. När barnet börjar bli nyfiken och aktiv, kan en säker babysitter eller barnstol passa bra som stimulans. Sök efter säkra bär-och vila produkter, jämför sedan handlare. Nedan listas de tre högsta Safescore i varje produktgrupp, i menyn kan du söka på flera.

 

Bära och vila för barnet – Tag hjälp av en säker bärsele, babysitter eller barnstol

Den allra första tiden så vill man såklart som förälder ha barnet nära sig. Med en säker bärsele eller bärsjal så kommer du att få mysiga stunder tillsammans med ditt barn. En baby vill gärna vara nära sin mamma eller pappa och som förälder får du en möjlighet att röra på dig mera. En bärsele lugnar ofta barnet och ger dig ett tillfälle att t ex vagga för en avkopplande stund. Det finns flera modeller att välja mellan och de har olika bärsystem där barnet kan både sitta mot bröstet eller på ryggen.
En bärsjal är enkel att ha med sig och ger också stor möjlighet till närhet samt trygghet för din bebis. Barnet skall helst sitta i s.k. grodposition och det finns olika material att välja mellan. För båda produkterna så är det viktigt att barnet har stöd för sitt huvud och inte har något som förhindrar andningen. Som förälder vill du att bärselen eller bärsjalen avlastar dig och balanserar samt fördelar barnets tyngd jämt på kroppen. Tänk på att läsa och följa de instruktioner som kommer ifrån återförsäljaren eller tillverkaren för att bära ditt barn på säkraste sättet.

En babysitter ger möjlighet till vila och nyfikna blickar

Med hjälp av en babysitter får barnet möjlighet till att vila, sitta eller aktivera sig i en säker miljö. Barnet sitter tryggt men kan stimuleras till att leka med olika leksaker som man fäster i babysittern. Som förälder får du en god överblick över barnet och dess nyfikenhet på vad du gör stimuleras också. Låt inte barnet sitta för länge samt sätt inte heller babysittern på ett bord eller annan hög plats för säkrast användande.

Låt barnet delta med en säker barnstol

När barnet blir större så vill den gärna ha sin egen stol att sitta i. Leta efter säkra matstolar som gör att barnet kan delta i familjens måltider tillsammans med er. En barnstol skall vara stabil och kan t ex användas med egna brickan eller vid middagsbordet. Vissa är utrustade med sele, framförallt för de mindre barnen, medans de större barnen kan t ex själv kliva upp på sin egen stol. Håll barnet även under uppsikt så kommer hela familjen få en trivsam stund tillsammans runt bordet.