Min sovstund

Sök efter säkra barn, junior-och spjälsängar som hjälper barnet att sova gott både hemma och på
resande fot. En trygg och skön sängmiljö gör barnet redo för nya intryck. Leta efter den säkraste
sängen för er, jämför sedan handlare. Nedan listas de tre högsta Safescore i varje produktgrupp, i menyn kan du söka på flera.

Skönt att sova i en säker spjälsäng eller en barnsäng för de större

En trygg sängmiljö hjälper barnet att sova skönt och gör den redo för att få samt skapa nya intryck ifrån sin omgivning. Det finns ett brett sortiment av sängar och för olika tillfällen, leta efter den säkraste sängen för er. Spjälsängar finns t ex med höj-och sänkbara bottnar samt i olika färger och former. En barn eller juniorsäng, som den benämns också, är den ”första” riktiga sängen som ett barn upplever. Den är mindre och mer anpassad t ex i höjd jämfört med en säng som passar för vuxna. Om ni skall ut och resa så är det alltid skönt att ha med en resesäng som ni vet att barnet trivs med. Fördelen med en resesäng är att den tar mindre utrymme och får plats tillsammans med det övriga bagaget.

Er säng bör vara stabil och klara av att ett barn försöker klättra eller skaka på den. Det finns även vissa mått som skall uppfyllas för de olika typerna av sängar t ex mellan spjälor eller ribbor. Hörnstolpar skall inte heller sticka ut och madrassen skall täcka hela sängbotten. När ni har köpt en säng så glöm inte att följa de instruktioner som tillverkaren anger vid t ex montering eller när det är dags för en skön natts sömn.

I en bekväm spjälsäng sover man gott i

Det finns flera modeller av spjälsängar med varierande färg och design samt med olika tillbehör som t ex med hjul eller sängsidor som kan höjas upp. Fördelen med en säker spjälsäng är också att bebisen kan vara nära er och ni får möjlighet till en mysig godnattstund. Köp er spjälsäng med rekommenderad madrass så barnet inte riskerar komma under och om ni kompletterar med ett spjälskydd så se till att den går ner till sängbotten.

För de större finns flera olika säkra barn-och juniorsängar

När barnet blir större vill den få större utrymme och möjlighet att själv kliva i sin egen säng. En barn-eller juniorsäng är anpassad efter detta t ex i höjd och det finns även ofta skyddskanter som skall förhindra att barnet trillar ut. En resesäng är bekväm att ha med sig när familjen skall iväg ifrån hemmet och den är lätt att packa med. Se till att kontrollera fällningsmekanismerna och följ tillverkarens bruksanvisning när ni sätter upp den inför natten.