Ta hand om

Ett bra och säkert skötbord kommer underlätta den första tiden med din baby. Stimulera barnet
med ett mysigt babygym som även inbjuder till aktivitet. Hitta det säkraste skötbordet eller
babygymet för er, jämför sedan butiker. Nedan listas de tre högsta Safescore i varje produktgrupp, i menyn kan du söka på flera.

Ett säkert skötbord, babynest eller babygym gillas både av förälder och barn

Ett skötbord är praktiskt att använda den första tiden både för att t ex byta blöjor och även i vissa fall förvara andra tillbehör som behövs i den dagliga omvårdnaden av din baby. Det finns olika design av skötbord som dels kan hänga på väggen eller vara golvstående som en del av inredningen. Som förälder får man också möjlighet till en bra ergonomisk ställning när du pysslar om ditt barn. Ett nyfött barn kan också tycka det är skönt att ligga i ett babynest i början, vilket även underlättar för dig som förälder så att barnet ändå kan vara nära. När barnet växer och börjar bli mer aktivt kan ett säkert babygym stimulera utvecklingen. Det finns olika storlekar på babygym och skiftande färgkombinationer samt flera har teman som uppskattas av barn. Materialen är ofta mjuka och det finns spännande leksaker som kan utveckla t ex din bebis rörelseförmåga.

Det är bra om skötbordet står stadigt och har höga kanter som förhindrar att barnet ramlar ner. Man skall inte heller lämna barnet ensamt och då kan det underlätta med en bra förvaring i närheten. Samma sak gäller för ett babygym, fortsatt ha uppsikt på din bebis även fast den ligger på plan yta. Ett barn skall inte ligga för länge i ett babygym och det är bäst om bebisen kan ligga både på mage samt rygg.

Skötbordet underlättar omvårdnaden av din bebis

I början så blir det mycket fokus på blöjbyten och ompysslande av den nya familjemedlemmen. Med ett säkert skötbord så har man en fast plats för byten, möjlighet till att samla andra tillbehör eller bara ro om sitt barn. Skötbord finns i flera modeller och tycker man design är roligt så kan den också vara som en möbel i rummet. Tänk bara på att ha ett öga på din baby när den ligger där, så blir det ett tryggt och säkert moment för alla.

Aktivera ditt barn med ett babygym eller lekmatta

Ett babygym är perfekt att börja med efter ett litet tag för att stimulera sitt barn och t ex träna deras förmåga att röra på sig. För de något äldre som kan krypa kan det passa bra med en rolig lekmatta som ofta finns i olika färger eller har motiv som inbjuder till skratt och lek tillsammans med barnet. Ett säkert babygym kan användas inomhus eller varför inte även ta med det ut på gräsmattan när vädret tillåter.