Nu går jag

En säker gåstol hjälper att utveckla barnets vilja att gå och samtidigt tränar motoriken. En lära-gå-
vagn hjälper barnet i sina första steg och blir även en rolig leksak. Sök säkraste gåstolen och lära-gå-
vagnen för ert barn, jämför butiker. Nedan listas de tre högsta Safescore i varje produktgrupp, i menyn kan du söka på flera.

Aktivera ditt barn med hjälp av en gåstol eller lära-gå-vagn

Barn utvecklas olika, med hjälp av en säker gåstol så kan barnet få hjälp med de första stegen. Din baby kan börja upptäcka hemmamiljön själv och träna sin balans samt motorik. Det finns flera modeller och de flesta kan man t ex ställa in på höjden och det finns hjul som gör att man kan svänga runt. En del gåstolar har fantasifulla former och är utrustade med aktivitetsbrickor som övar både hörsel och andra sinnen. När barnet blir större så kan den pröva på en lära-gå-vagn som även hjälper till att öva på koordinationen. En gåvagn är också rolig att leka med för ditt barn och de flesta lekvagnarna finns med möjlighet att ta med sig t ex en annan leksak.

Både gåstol och lära-gå-vagnen gör att barnet får upp farten, så tänk på att ha grindar stängda om barnet leker i närheten av en nedgående trappa. Ha även barnet under uppsikt och tänk på att nu så är barnet stående och når lättare upp på höjden. Barn brukar uppskatta dessa hjälpmedel och att de mer naturligt kan öva samt leka själva.

Gåstolen övar din baby att gå

Det finns gåstolar med olika design och flera har så kallade lekbord som barn kan trycka eller lyssna på. En del modeller kan man ändra så att man få en rolig gunga på köpet eller justera när din baby går stadigare så att man skjuter den framåt istället. En säker gåstol är underhållande för barnet och bra att börja med när barnet vill stå upp och se sig om. När barnet kan börja gå själv så kan det vara bra att gå över till lekvagn eller varför inte på helt egna ben nu.

En lära-gå-vagn är också kul att leka med

En säker lära-gå-vagn ger även möjlighet för barnet att ta med sitt favoritgosedjur samtidigt som den övar sig att gå. Efter ett tag så kan den användas som en lekvagn och på sätt träna balansen samt öva motoriken. Flera av vagnarna finns i olika färger och en del föreställer något djur eller även ett fordon som t ex en lastbil.