Skydda mig

En säker hem-och utemiljö vill nog de flesta föräldrarna ha för sina barn. Leta efter barngrindar och
lekhagar som passar för skiftande ändamål samt flytvästar till barn. Sök flera produkter som skapar
en säker barnmiljö, jämför sedan handlare. Nedan listas de tre högsta Safescore i varje produktgrupp, i menyn kan du söka på flera.

Skydda dina barn med t ex passande grindar, lekhagar och flytvästar

Som förälder vill man självklart att sitt barn skall vistas i en miljö som är säker både hemma och ute. Det finns flera hjälpmedel till detta och t ex en barngrind underlättar om man bor i ett hus som har en trappa ifrån övervåningen eller till källaren. En grind är också bra om man vill avgränsa vissa ytor i ett rum t ex för en eldstad eller om det finns andra riskabla områden. Lekhagar är också bekväma att använda för att skydda barnet när det börjar ta sina första steg. En annan fördel med en barnhage är att man kan avgränsa en större yta eller varför inte ha med den när man är ute. De flesta hagar är lätta att använda och plocka med sig för att sätta upp på platser tillfälligt samt ger även mamma och pappa en avkopplande stund. På sommarhalvåret så är många barn i miljöer som är i närheten av vatten eller skall t ex lära sig de första simtagen. Då är nästan en flytväst är ett måste för barn som inte är simkunniga både uppe på land och i havet.

Även fast de flesta grindar är lätta att använda och montera så se alltid till att följa tillverkarens instruktioner. Kontrollera också regelbundet skruvar och att andra delar sitter fast om ni t ex har monterat en grind vid en fast plats. Tänk också på att det bra om ni har en trappa att det finns grindar både uppe och nere för att skydda barnet. En lekhage kan också vara bekväm att ha med sig på utflykten då man kanske befinner sig i okända miljöer och skall man t ex grilla så skyddar man enkelt barnet ifrån en varm yta.

Grindar och lekhagar ger barnet och dig trygghet

Med hjälp av barngrindar eller lekhagar så kan man skapa en så säker miljö som möjlighet för sitt barn när de blir mer mobila efter ett tag. Användningsområdena är flera för grindar och hagar som t ex spärra av en trappa, skydda mot varma källor eller skapa en inhägnad plats som barnet kan leka i och man får tillfälle att släppa blicken för en stund. Kom bara ihåg att följa de monteringsanvisningar som kommer med.

En flytväst kan vara till hjälp för flera ändamål

En flytväst, eller räddningsväst som den också benämns, kan användas både på land när barnet leker men även i vattnet när man skall börja öva simning. Låt gärna ditt barn bekanta sig med flytvästen första gången i vatten och samtidigt träna på att flyta med den. Flytvästen skall anpassas efter barnets vikt och den skall helst vara med starka färger så att den syns bra. En uppblåsbar väst är inte lämplig för barn då den mer passar för kunniga användare.